divendres, 31 d’agost del 2007

Quan l'estiu es transvesteix de tardor



Quan l’estiu es transvesteix de tardor i els dies són grisos i el cel es torna amenaçador, amb núvols negres que segresten el sol, em sento estafat. Quan la platja és buida un dia i un altre del mes d’agost i els turistes es miren el mar amb gest contrariat, els braços creuats en un va intent de tapar les carns que un fred a deshora fa tremolar i que no poden cobrir les seves parques robes d'estiu, em sento estafat. Quan els dies comencen a escurçar-se i la nit avança la seva arribada, anunciant que l’estiu s’està acabant, sense que aquest hagi deixat notar la seva presència, em sento estafat. I si, per acabar-ho de rematar, el Corte Inglés, en el seu afany de marcar el nostre calendari vital, anuncia la “Vuelta al Cole” molts dies abans que comenci el curs escolar, em sento estafat i, a més, emprenyat.

Ja sé que cal que plogui. Ja sé que hi ha qui no suporta la calor. Ja sé que les nits fresques a l’estiu són festejades per molta gent. Tot això ja ho sé, però jo, amb un estiu tardorenc com el d’enguany em sento estafat i emprenyat. Em vénen ganes de fer una carta de reclamació, però no sabria pas a qui l'hauria d'enviar, si als senyors del Temps de TV3 o als responsables del canvi climàtic. Com que els primers em sembla que, en el fons, no tenen més culpa que convertir la notícia del temps que farà en una mena de reality show i els segons són tants i tan variats, finalment m'empasso l’enuig i em preparo per passar una tardor primerenca i un llarg hivern amb l’esperança que l’any que ve l’estiu sigui un estiu de debò i no una estafa com la d'enguany.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

D'aixòòòò... Vols una pipaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? Vols una ploma de color veeeeeeeeeeeeeeerd? Vols venir amb mi al planeta B-612222222222222222222222222???

Anònim ha dit...

Omar, no donis ideees, no donis idees! Que jo he vist aquest mes per la tele gent absolutament enfadada (com tu) pel temps que ha fet i penso que enfadar-se per això no té cap sentit. Per sort, és de les poques coses amb les que no podem anar a reclamar a ningú. En tot cas, hi ha unes assegurances (els pagesos, per si cau calamarsa; o els organitzadors de festes majors, per si plou i no es pot fer el concert a l'aire lliure), però de moment no s'han inventat les assegurances per als que estan de vacances i els fa "mal temps". Que tot arribarà, no ho dubtis.
Mentrestant, aprofita aquesta tardor avançada que jo he gaudit amb un autèntic plaer. Ja saps com m'agraden els dies grisos i la pluja, com m'inspiren, com em donen idees, com fan que treballi (=escrigui) sense parar.
El post, per cert, i deixant de banda les connotacions amb les que no hi estic d'acord, una delícia.
:)

Anònim ha dit...

Lloroooooooooooooooooooo!!! Acabo de deixar el meu comentari i veig que has passat volaaaaaaaaaaaant!!!! Ostres, ostres, ostres, farbalà del meu cobrellit, antiboires del meu citroeeeeeeeeen!!!! Ja saps que tinc una casa nova, joooooooo??? Nooooooooo?????????? Doncs sí. Passaràs, passaràs, passaràààààààsss????
;)

Anònim ha dit...

No cal que t'hi esforcis a reclamar. Ningú, ni el jutge més sensible, voldria restablir el "dany moral" que t'ha suposat l'enuig i l'empipamenta que dus a sobre. I això, que ho agrairíem, alguns ;)
Però el què si és cert és que els xinesos estan investigant, per que el temps no els jugui una malapasada a les olímpidades del 2008, amb petards que esvaiexin els núvols de tormeta.
Ves que no acabin canviant els tradicionals castells de focs de final de festa major, per uns castells d'espanta tormentes de principi de festa major!!

Omar ha dit...

Lloro, al planeta aquest hi ha estiu com "il fó"? Doncs espera que vinc.

Omar ha dit...

Isnel, aquest post no ha estat més que una boutade, després que ahir, per enèsima vegada, la pluja ens desbaratés els plans. No creguis, que aquest estiu, els dies grisos, he pensat: mira, l'Isnel estarà contenta. I això em feia passar una mica l'emprenyada.

Omar ha dit...

Kijaçaps, això dels castells espanta tormentes de festa major m'ha semblat una gran idea, perquè, amb el que costa preparar una festa major, que la pluja t'impedeixi celebrar els actes, frustra molt.

Anònim ha dit...

Hvala za intiresny Blog